Actualités | KeleierGastronomieMorbihan

Bréhan | David Lorand éleveur Angus

Bréhan / Morbihan. Dans le centre Bretagne, David Lorand élève des génisses et des boeufs de race Angus. Gage de qualité gustative.

Originaire d’Ecosse, cette race se nourrit exclusivement d’herbe pour produire une viande tendre, persillée et goûteuse.
Comme ses collègues agriculteurs, David Lorand ne compte pas les heures passées pour s’occuper de son incroyable cheptel, gage d’une viande de haute qualité gustative. Génisses et boeufs profitent du bon air breton et de l’excellente nourriture des pâturages. De mars à octobre, les vaches Angus sont nourries exclusivement à l’herbe et d’octobre à mars de foin et de betterave.

Une bonne bête représente en moyenne 470 kg de carcasse, dont 70% de viande d’exception. C’est une des meilleures viandes au monde grâce à son gras persillé. David propose ses colis de viande de bœuf Angus en vente directe à la ferme. Les fins gourmets peuvent déguster la viande de la ferme de David, à Pontivy au restaurant l’Aiglon, situé en face du sublime château.

vidéo Mojo HD 4K ©Bretagne Télé – 5 Septembre 2024


E Kreiz-Breizh, e Brehan, e tesk David Lorand ijinoù ha bevin a ouenn Angus. Gwareziñ kalite ar blaz.

Ar ouenn-se, genidik eus Bro-Skos, a vez debret gant geot hepken evit produiñ kig tener, perisellet ha blazus. Evel e genlabourerien labourerien-douar, David Lorand n’en doa ket kontet an eurvezhioù tremenet evit ober war-dro e gastell dibar, ur c’hig eus ar c’h Ar re yaouank hag ar re vevin a gemer o mad eus an amzer mat e Breizh hag eus ar boued eus ar c’hentañ evit ar peuriñ. Eus miz Meurzh da viz Here e veze maget ar saout Angus gant geot hepken hag eus miz Here da viz Meurzh gant foenn ha beterabez.

470 kg karkasenn a ya d’ober ul loen mat well-wazh, en o zouez 70% a c’hig dreistordinal. Bez’ eo unan eus ar c’hig gwellañ er bed a-drugarez d’he druz perisellet. David a ginnig e bakadoù kig-bevin Angus da werzhañ war-eeun er feurm. Gallout a ra ar lipouzerien fin debriñ kig ti-feurm David, e Pondi, er preti an Aiglon, a-dal d’ar c’hastell brudet-kaer.